Jackobond & Amaryllis Temmerman & Sabien Tiels & Marcel de Groot

3 maart 2018

Drie mooie vrouwen met een heerlijke stem op het podium, al dan niet begeleid door een begenadigd pianist. Schoner, meer bezield en puurder kan het niet worden.

Jackobond (Riet Muylaert) zingt over wat haar opvalt en bezighoudt op het moment. Zo zingt ze een album bij elkaar met liedjes over elke periode in haar leven. Wat er ook gebeurt, ze blijft gaan. Naar een nieuw hoofdstuk. Riet troost met een lied, ze geeft hoop, en dat is naast haar stem en haar présence, misschien wel haar sterkste kwaliteit. Ze is groots door gewoon te zijn wie ze is op een podium. Zoekend in het leven, in al haar kwetsbaarheid, grappigheid en schoonheid. Riet komt akoestisch. Zodat haar woorden nog centraler komen te staan. Zodat ze kunnen doen wat ze vaak doen: mensen raken.

Amaryllis Temmerman is een duivel-doet-al: acteren, presenteren, zingen… Een ontmoeting met David Poltrock in 2003 leidde tot haar eerste album: ‘In alle eenvoud’. Verschillende albums en producties later, waaronder ‘In de 14 billekens’ met het originele Decap-orgel, is zij een graag geziene artieste in De Route. Amaryllis zong de afgelopen jaren een uitgebreid repertoire bij elkaar in heel wat genres.

Twintig jaar geleden ontpopte een piepjonge Sabien Tiels zich als singer-songwriter en scheerde hoge toppen met haar eerste volledig zelfgeschreven album ‘Hou je morgen nog van mij?’. Sabien is een zangeres pur sang die eerlijke uit het leven gegrepen teksten en lyrische muziek schrijft. Met haar glasheldere stem en warme uitstraling beroert ze jong en oud.

Marcel de Groot maakt vanaf de jaren ‘90 verschillende rock- en popplaten (‘Manen Kweken’, ‘Toer’, ‘De Liefde, De Wals En De Kater’), hij is vooral bekend van de hit ‘Mag ik Naar je Kijken’. Samen hadden Sabien Tiels en Marcel de Groot in 2016 een regelrechte radiohit te pakken in Vlaanderen met ‘Is het dit nu?’.

Eén piano, drie vrouwen en één man met eenzelfde passie voor muziek én voor de Nederlandse taal. Dat wordt zonder twijfel genieten!

met: Jackobond (Riet Muylaert), Amaryllis Temmerman, Sabien Tiels (zang) en Marcel de Groot (piano)

Praktisch

 • Tijdstip
  Zaterdag 3 maart 2018 om 20:00
 • Prijs
  3 maart 2018
 • Locatie
  Gemeenschapscentrum De Route
 • Adres
  Stationstraat 201 te 9170 Sint-Gillis-Waas
 • Website
 • Tickets
  Via 03/229.02.00 of deroute at sint-gillis-waas dot be

Reserveren via 03/229.02.00
of deroute at sint-gillis-waas dot be

Ticket Ruilbox

Bied of vraag tickets aan op ons Ticket Ruilforum

Schrijf me in op de nieuwsbrief

Vzw Tempus De Route

Vzw Tempus De Route heeft als doel het organiseren van activiteiten met het oog op cultuurparticipatie, gemeenschapsvorming en cultuurspreiding. Wij organiseren in samenwerking met het gemeentebestuur een gevarieerd cultuuraanbod in gemeenschapscentrum De Route in Sint-Gillis-Waas.