Kris De Bruyne Trio Zijn mooiste liefdesliedjes

10 februari 2018

Copyright Fotograaf Aaron Lapeirre

Kris De Bruyne, Gijs Hollebosch en Yves Meersschaert, drie spitsbroeders, zochten uit 280 songs van Kris naar zijn ‘vergeten’ liefdesliedjes die de fans na de concerten aan Kris bleven vragen. Die ‘verloren’ schat aan songs was verrassender en rijker dan het trio verwachtte en inschatte. Kris wou en zou die parels graag terug oppikken, naast enkele hits uiteraard.

Gijs, Yves & Kris, ook al zijn ze maar met zijn drieën, toveren hun magische ‘sound’ te voorschijn die je - letterlijk - nog nooit hebt gehoord!
Ze wisselen hun muzikale poëzie, oor voor detail en kracht uit met als prachtig resultaat: liefde en blues, amore e dolore in ‘Zijn mooiste liefdesliedjes’.

Gijs Hollebosch ruilde op zijn zestiende zijn viool voor een elektrische gitaar. Nadien viel hij voor een heel verscheiden ‘arsenaal’ akoestische snaarinstrumenten. Vandaaruit begon hij zich te specialiseren in verschillende muziekgenres waar hij zijn meesterschap in bluegrass, folk en blues etaleerde en een veel gevraagde podium- en studiomuzikant werd.

Ook Yves Meersschaert is een uitermate begaafde multi-instrumentalist. Hij speelt piano vanaf zijn zevende en excelleert op de toetsen. In 1999 bracht hij zijn eerste solo-album 'Mon Paradis' uit. Hij maakte naam met 'Derek & Vis' en 'Citron Bleu', is een veel gevraagde arrangeur van koper- & strijkersmuziek, is componist/dirigent en in zijn eigen opnamestudio een ingenieuze producer voor o.a. Kris en vele andere beroemde collega’s.

met: Gijs Hollebosch (lapsteel, mandoline, resonatorgitaar, elektrische & akoestische gitaar, dobro & slide/bottleneck & backing vocals), Yves Meersschaert (piano, Hammond, accordeon, keys & bass), Kris De Bruyne (akoestische & elektrische gitaar, zang, mondharmonica, piano & snare)

Praktisch

 • Tijdstip
  Zaterdag 10 februari 2018 om 20:00
 • Prijs
  ABO 15 euro - VVK 17 euro - KAS 19 euro
 • Locatie
  Gemeenschapscentrum De Route
 • Adres
  Stationstraat 201 te 9170 Sint-Gillis-Waas
 • Website
  www.krisdebruyne.be
 • Tickets
  Via 03/229.02.00 of deroute at sint-gillis-waas dot be

Reserveren via 03/229.02.00
of deroute at sint-gillis-waas dot be

Ticket Ruilbox

Bied of vraag tickets aan op ons Ticket Ruilforum

Schrijf me in op de nieuwsbrief

Vzw Tempus De Route

Vzw Tempus De Route heeft als doel het organiseren van activiteiten met het oog op cultuurparticipatie, gemeenschapsvorming en cultuurspreiding. Wij organiseren in samenwerking met het gemeentebestuur een gevarieerd cultuuraanbod in gemeenschapscentrum De Route in Sint-Gillis-Waas.