’t Mouvement Dansconcert voor 100 jaar bevrijding WO I

17 november 2018

Zolang tijdreizen een sciencefictionverhaal is, is bigband ’t Mouvement graag de ambassadeur van felgesmaakte swingklassiekers. Denk aan Duke Ellington, Count Basie, Gene Krupa, Fletcher Henderson en vele anderen uit de jaren 30 en 40. Dat het hiermee een nichepubliek overstijgt, bewijzen optredens in allerlei Gentse cafés, op zomerfestivals en Lindy Hop dansfeesten in binnen- en buitenland.

‘t Mouvement is een leutige bende en telt meer dan twintig muzikanten: trompettisten, saxofonisten, trombonisten en een uitgebreide ritmesectie die wekelijks ijverig repeteren in hun vaste stek in de Academie voor Muziek, Woord en Dans in Gent.
Trompettiste Marie-Anne Standaert houdt deze eigenwijze maar overenthousiaste bende strak in het gareel. Dit jaar mag ’t Mouvement 10 kaarsjes uitblazen, een jubilee dat ze graag met iedereen vieren.

De spiegeltent die voor de viering van 100 jaar bevrijding in het centrum van Sint-Gillis-Waas wordt neergepoot, vormt het nostalgische decor voor dit swingende concert. Stilzitten is geen optie, niet alleen omdat er geen stoelen zijn, maar vooral omdat de dansvloer lonkt. Voorafgaand aan het concert wordt een initiatie gegeven om daarna je beste dansbeentje voor te zetten tijdens en na het concert. DJ’s Tall & Small draaien immers nog platen van toen tot laat in de avond. Get your groove on!

Praktisch

 • Tijdstip
  Zaterdag 17 november 2018 om TBD
 • Prijs
  Tickets pas beschikbaar vanaf 15 september, voor dit concert geldt geen abonnementskorting
 • Locatie
  Gemeenschapscentrum De Route
 • Adres
  Stationstraat 201 te 9170 Sint-Gillis-Waas
 • Website
  www.tmouvement.be
 • Tickets
  Via 03/229.02.00 of deroute at sint-gillis-waas dot be

Reserveren via 03/229.02.00
of deroute at sint-gillis-waas dot be

Schrijf me in op de nieuwsbrief

Ticket Ruilbox

Bied of vraag tickets aan op ons Ticket Ruilforum

Vzw Tempus De Route

Vzw Tempus De Route heeft als doel het organiseren van activiteiten met het oog op cultuurparticipatie, gemeenschapsvorming en cultuurspreiding. Wij organiseren in samenwerking met het gemeentebestuur een gevarieerd cultuuraanbod in gemeenschapscentrum De Route in Sint-Gillis-Waas.