Bram Weijters Crazy Men

6 oktober 2018

Crazy Men is een avontuurlijke duik in vaderlandse jazzrock en fusion, vertrekkend van het album ‘Here Comes the Crazy Man’ van Koen De Bruyne. Samen met enkele straffe jazzmusici van zijn generatie gaat pianist Bram Weijters aan de slag met deze muzikale erfenis.

De aanleiding voor dit bijzondere project is ‘Here Comes The Crazy Man’, een cultplaat uit 1974 van pianist Koen De Bruyne, die onlangs heruitgebracht werd (sdban records). Koen De Bruyne was aanvankelijk actief in de klassieke muziek en vervolgens sessiemuzikant voor artiesten zoals Will Tura, Johan Verminnen en zijn broer Kris De Bruyne, maar in 1974 koos de toen 28-jarige Koen ervoor om zijn aandacht op eigen werk te vestigen. Het verbazingwekkende resultaat, ’Here Comes The Crazy Man’, is experimentele jazzrock van de bovenste plank.

In dit werk van de op 31-jarige leeftijd gestorven Koen De Bruyne vindt Bram Weijters de synthese van een rijk muzikaal tijdperk. In de jaren ‘70 heerste namelijk een crossover-energie die uniek was en misschien wel bepalend voor het alternatieve kantje dat je kan horen bij vele eigentijdse Belgische jazzmuzikanten.
Zo kan je van Belgische fusiongroepen en -muzikanten uit de jaren ’70 zoals Koen De Bruyne, Placebo (met Marc Moulin) of Solis Lacus (met Michel Herr) de lijn doortrekken naar hedendaagse bands als Stuff, BRZZVLL, SCHNTZL…

Met enkele van de strafste muzikanten uit de huidige jazzscene gaat Weijters dit Belgische jaren ’70-repertoire te lijf, vertrekkend van hun eigen interpretatie van ‘Here Comes The Crazy Man’, en vervolgens grasduinend doorheen een ruime selectie van verwante muziek.

Bram Weijters is een pianist en componist met de focus op eerlijke en creatieve muziek. Hij is actief in talloze jazzprojecten zoals zijn eigen Bram Weijters-Chad McCullough Quartet en duo of zijn eigen Bram Weijters trio of kwartet, Hamster Axis of the One-Click Panther, Mazzle, Jelle Van Giel Group, Piet Verbist Quartet… Daarnaast ken je hem misschien ook van samenwerkingen met artiesten uit de (vaak alternatieve) pop/rock-scene o.a. Dez Mona, Mauro Pawlowski, Raymond van het Groenewoud... Hij heeft een zwak voor eigentijdse akoestische jazz, maar scheurt even graag op zijn Fender Rhodes over hippe, gebroken grooves.

met: Bram Weijters (toetsen), Sam Vloemans (trompet), Toine Thys (tenorsax), Gerben Brys (basgitaar), Steven Cassiers (drums)
Een productie van Bram Weijters in coproductie met deSingel, JazzLab Series, samen met Rataplan.

Praktisch

 • Tijdstip
  Zaterdag 6 oktober 2018 om 20:00
 • Prijs
  ABO 0/13 euro VVK 15 euro KAS 17 euro
 • Locatie
  Gemeenschapscentrum De Route
 • Adres
  Stationstraat 201 te 9170 Sint-Gillis-Waas
 • Website
  www.bramweijters.com
 • Tickets
  Via 03/229.02.00 of deroute at sint-gillis-waas dot be

Reserveren via 03/229.02.00
of deroute at sint-gillis-waas dot be

Schrijf me in op de nieuwsbrief

Ticket Ruilbox

Bied of vraag tickets aan op ons Ticket Ruilforum

Vzw Tempus De Route

Vzw Tempus De Route heeft als doel het organiseren van activiteiten met het oog op cultuurparticipatie, gemeenschapsvorming en cultuurspreiding. Wij organiseren in samenwerking met het gemeentebestuur een gevarieerd cultuuraanbod in gemeenschapscentrum De Route in Sint-Gillis-Waas.