Guido Belcanto Musical De zoete smaak der zonde

21 september 2018

In 2018 wordt Guido Belcanto 65. Dit is vooral bijzonder als je rekent dat al die 65 jaren met elkaar wedijverden in turbulentie. Passies en rebellieën, depressies en grote successen staken elkaar aldoor de loef af. In de waarachtige musical “De Zoete Smaak Der Zonde” komt deze bewogen biografie op speelse wijze aan het oppervlak; we leren de pater prefect van het Turnhoutse college kennen, Belcanto’s eerste ontdekker, maar ook Jakke De Zeeman, met wie Belcanto in de jaren tachtig een straatzangersduo vormde. Zelfs Belcanto’s grote held Marco Pantani, van wie Belcanto wel eens een koersfiets cadeau kreeg, passeert de revue. Niet in een droge opeenvolging van feiten, maar wel middels één felbewogen, hallucinatorische reis naar het middelpunt van de hel. Hamvraag: zullen zijn vele, zoete zonden hem worden vergeven? Of zal Guido Belcanto verdoemd blijken?

Tegelijkertijd biedt deze musical een nauwgezet en evenwichtig inzicht in alle veertien langspelers van Belcanto’s uitgebreide oeuvre. Al zijn belangrijkste songs komen aan bod; de prille hits als “Botsauto’s” en “Plastic Rozen”, maar ook het nieuwe werk, van “Toverdrank” tot “Geef Me Liefde” - het àllerbeste van het àllerbeste, alles op één rij. Een verrukking voor zijn talloze getrouwe fans, een gedroomde eerste kennismaking voor nieuwkomers.

Tekst en regie zijn in handen van Don Vitalski, wat garant staat voor hard lachen, maar ook voor bloederige romantiek. Bezijden Guido Belcanto zelf, opereert een verpletterende Nele Goossens in de rol van Gina Divina; Koen Janssen (Laika, Transparant) als Sancho Panza. Godin in wording Petra Wilhelmina Van Horen komt mensen verbazen, naast Vitalski, in de rol van El Bandido, de jonge Guido. Voorts werd er met genoegen gerecruteerd uit het kruim van het zogenaamde “amateur-theater”, dat vaak ten onrechte wordt onderschat, met Wim Gillis, Cindy Michielsen en David Lenaerts als portiers van het meest affreuze bordeel ter wereld.

De uiterst gevarieerde muziek is in de veilige handen van “Het Orkest Der Zoete Zonde”, onder leiding van Martinus Wolf, gekend van Belcanto’s projecten met het Decaporgel, aangevuld met Belcanto's allermeest getrouwe kompaan ooit, Lieven De Maesschalk. Maar ook dit integrale, geoliede combo tekent present: Geert Hellings, Nicolas Rombouts, Bert Huysentruyt.

“De Zoete Smaak Der Zonde” is alles in één: een musical, een revue en een biografie; een tragi-komedie, een moordverhaal, een voetreis naar het middelpunt van het inferno - en hopelijk weer terug.

Acteurs:
Guido Belcanto
Nele Goossens
Koen Janssen
Wilhelmina Van Horen
Vitalski
Wim Gillis
Cindy Michielsen
David Lenaerts

Muziek:
Martinus Wolf,
Lieven De Maesschalck
Geert Hellings
Nicolas Rombouts
Bert Huysentruyt

Kostuum en decor:
Danane Bazouka

Grafiek:
Katja Steenhoudt

Lichtplan en projectie:
Tim Clement
Serge Baeken
Theo Kardoulakis

Tekst en regie: Vitalski

Regie-assistentie:
Isabelle Daniëls

Geluid:
Hendrik Muylaert

Praktisch

 • Tijdstip
  Vrijdag 21 september 2018 om 20:00
 • Prijs
  ABO 28 euro VVK 30 euro KAS 32 euro
 • Locatie
  Gemeenschapscentrum De Route
 • Adres
  Stationstraat 201 te 9170 Sint-Gillis-Waas
 • Website
 • Tickets
  Via 03/229.02.00 of deroute at sint-gillis-waas dot be

Reserveren via 03/229.02.00
of deroute at sint-gillis-waas dot be

Schrijf me in op de nieuwsbrief

Ticket Ruilbox

Bied of vraag tickets aan op ons Ticket Ruilforum

Vzw Tempus De Route

Vzw Tempus De Route heeft als doel het organiseren van activiteiten met het oog op cultuurparticipatie, gemeenschapsvorming en cultuurspreiding. Wij organiseren in samenwerking met het gemeentebestuur een gevarieerd cultuuraanbod in gemeenschapscentrum De Route in Sint-Gillis-Waas.