Johan Verminnen 50 jaar | Plankenkoorts

5 oktober 2019

© Marc Debroey

De positieve stress van een artiest, alleen in zijn kleedkamer, de niet te temmen gedrevenheid om elk concert opnieuw alles uit de kast te halen, zeg maar de ‘Plankenkoorts’ - zelfs na 50 jaar carrière - zijn het uitgangspunt voor de nieuwe tournee van Johan Verminnen.

In het najaar 2017 pakte Johan uit met een kersverse live-cd. Precies dat album ‘Plankenkoorts’ leverde de vonk voor zijn nieuwe tournee. 

Binnenkort is het 50 jaar geleden dat de zanger officieel zijn loopbaan begon: in 1969 werd de piepjonge spring-in-‘t-veld op nauwelijks achttienjarige leeftijd laureaat van de wedstrijd ‘Ontdek de Ster’, zeg maar ‘The Voice van Vlaanderen’ die de toenmalige openbare omroep in die jaren organiseerde. Dat leverde hem zelfs een aardige aanmoediging op van jurylid Toon Hermans. De rest is geschiedenis, weliswaar een erg rijkgevulde geschiedenis. 

Zo presenteert de nieuwe tournee de grootste successen en de belangrijkste liedjes uit Verminnens loopbaan. Eens te meer zal het publiek kunnen beleven hoe kwaliteitsvol zijn vaste begeleidingsband klinkt.

Nog dit: ondanks de royale keuze van klassiekers en het opgenomen nieuw studiowerk heeft Johan Verminnen recent nog enkele volstrekt verse liedjes geschreven voor deze tournee. Die liedjes zijn nu vastgelegd op een gloednieuw studioalbum. 

Nooit stilvallen is de boodschap!

Met: Johan Verminnen (zang en commentaren), Bert Candries (gitaren en bas), Leo Caerts (piano en klavieren), Gert Meert (percussie en drums), Raph Schillebeeckx (gitaren), Paul Flush (Hammond, klavieren) 

Geluid & licht: Jan De Troyer

Praktisch

Reserveren via 03 229 02 00 of de webshop

Schrijf me in op de nieuwsbrief

Ticket Ruilbox

Bied of vraag tickets aan op ons Ticket Ruilforum

Vzw Tempus De Route

Vzw Tempus De Route heeft als doel het organiseren van activiteiten met het oog op cultuurparticipatie, gemeenschapsvorming en cultuurspreiding. Wij organiseren in samenwerking met het gemeentebestuur een gevarieerd cultuuraanbod in gemeenschapscentrum De Route in Sint-Gillis-Waas.