Agenda

 • Halverwege de jaren ‘50 werd de band Peter en zijn Rockets opgericht. In de jaren ‘60 scoorden ze een eerste grote hit met ‘Kom van dat dak af’. Het nummer werd zelfs vier keer uitgebracht en viermaal werd het een hit. Peter Koelewijn stond behalve met The Rockets ook solo en in het gezelschap van andere bands op de planken. Daarnaast verdiende hij zijn pluimen als producent.

  21 september 2019

 • Kommil Foo

  Oogst

  Een piano, een gitaar, een viool en hun twee karakterstemmen: meer hebben de broers Walschaerts niet nodig om hun publiek een memorabele avond te bezorgen. 
  Dertig jaar onafgebroken maken en spelen. Hoog tijd dus om uit al dat moois een nieuwe voorstelling te destilleren. 

  25 september 2019

 • Radio Oorwoud

  De bende van Oorwoud 6+

  Een nieuwe voorstelling van Radio Oorwoud, brulaapjes met coloratuur. De Bende van Radio Oorwoud, een bende strijdlustige rakkers vol wilde ideeën, staat klaar om de wereld terug groen te kleuren! Met een rugzak vol straffe songs en verhalen trekken ze ten strijde voor natuur en leven op onze planeet! Terwijl de zaadbommen knallen en de kinderen worden opgeroepen om vuil, vuiler, vuilst te worden knippen de Egels of Death Metal almaar meer gaten ‘in den draad’.

  29 september 2019

 • Johan Verminnen

  50 jaar | Plankenkoorts

  De positieve stress van een artiest, alleen in zijn kleedkamer, de niet te temmen gedrevenheid om elk concert opnieuw alles uit de kast te halen, zeg maar de ‘Plankenkoorts’ - zelfs na 50 jaar carrière - zijn het uitgangspunt voor de nieuwe tournee van Johan Verminnen.

  5 oktober 2019

 • An Nelissen, Nele Goossens, Intgeniep

  Helden uit het cabaret

  Een humoristische voorstelling waarin twee cabaretières en een absurdistisch cabarettrio op zoek gaan naar hun persoonlijke helden uit het cabaret.

  26 oktober 2019

 • Baar

  Genoeg!

  GENOEG! vertelt het verhaal van een politieke dynastie. 
  Vader was een echte plucheplakker, tot hij zijn zetel doorgaf aan zoonlief. De oogappel van Wilfried De Leeuw schopte het zelfs tot premier. Electoraal was hij de top, maar op persoonlijk vlak zat Stefaan in een dal, bovendien had hij last van de schaduw van zijn vader.

  8 november 2019

 • Bella Italia is een hartverwarmend en heerlijk nostalgisch theaterconcert dat al bewees dat het menig hart sneller doet slaan. Een fantastische liveband dompelt je onder in de mooiste en bekendste Italiaanse hits. Bella Italia is een concert om met weemoed terug te denken aan de voorbije vakantie en waarom niet, vervlogen vakantieliefdes.
  Je kunt het al raden: Bella Italia is hartstochtelijk genieten van la dolce vita op una giornata particolare.

  9 november 2019

 • Theater Tieret & Walrus

  De grote reis van Meneer Beer (première) | 5+

  Op een ochtend krijgt Meneer Beer post van zijn verre neef, Ivo IJsbeer. Die voelt nattigheid nu heel zijn huis aan het smelten gaat. Kunnen Meneer Beer en de Woeste Wolven Ivo een pootje toesteken voor het hem écht te warm wordt? Het wordt een race tegen de klok, tussen bibberen en zweten …

  14 december 2019

 • Els De Schepper

  Els De Schepper heeft besloten er geen eind aan te maken

  Els de Schepper blijft bij haar besluit.
 Ze zal blijven léven. En hoe! 
Vanaf nu gaat Els zich enkel nog meer amuseren. Al heeft het leven haar de afgelopen jaren regelmatig dikke kletsen uitgedeeld en al weet ze soms niet waar die allemaal voor hebben moeten dienen. Eén ding staat als een paal boven water: Els lééft met veel goesting! En ze wil jou ook aansteken!

  20 december 2019

 • Loge 10

  Bossemans & Coppenolle

  De twee boezemvrienden, Frans Bossemans en August Coppenolle (Carry Goossens en Daan Hugaert), staan op het punt om hun jarenlange vriendschap bezegeld te zien door het huwelijk van Frans’ zoon Tuur en Augusts dochter Georgette. 
De twee mannen dagdromen nog maar net over de toekomst of Madame Violette - de onweerstaanbare huurster van August - maakt haar intrede in Frans’ leven.

  11 januari 2020

 • Kamal Kharmach

  Mag ik even?

  Een nieuwe oudejaarsconference. In 2019 zal Kamal Kharmach voor de eerste keer op het jaar terugkijken, in zijn allereerste oudejaarsconference. Waarover hij het gaat hebben moet nog gebeuren, maar met een jaar waarin de klimaatjongeren zijn rechtgestaan, de verkiezingen weer voor saaie televisie zorgden en André Hazes ons land is binnengevallen, weten we nu al dat er genoeg stof is om over te praten. Of te lachen. Of te huilen.

  22 januari 2020

 • Compagnie Marius

  De Schpountz

  'De Schpountz' is oorspronkelijk een filmscenario, een waterval van personages en ijzersterke dialogen. Ditmaal gesitueerd in het artistieke milieu, waar Pagnol met veel ornaat de kracht van de komedie verdedigt.
  Comp.Marius maakt een bewerking voor vijf spelers en een minimum aan decor of rekwisieten.

  7 februari 2020

 • Erik & Sanne

  30 jaar veel te mooi

  Op 12 maart 2020 zal het precies 30 jaar geleden zijn dat het populaire duo de klassieker ‘Veel te mooi’ opnam. Al beslisten zij in 2012 om te stoppen met liveconcerten omwille van Eriks gezondheidsproblemen, de muziek was nooit ver weg. Vrij snel na hun uitverkochte afscheidstournee bouwden zij - achter de schermen - aan de carrière van dochter Maartje. In stilte schreven zij tekst en muziek voor haar twee albums. Erik deed bovendien de productie.

  29 februari 2020

 • Uit het rijke repertoire van pakweg 60 jaar Vlaamse en Belgische popgeschiedenis maken de Flandriens een eigenzinnige keuze. Zij vertalen de Engels- en Franstalige hits in het Nederlands. Of het West-Vlaams. Of zelfs in het Aalsters.

  6 maart 2020

 • In 2017 zou Ella Fitzgerald 100 jaar geworden zijn. Voor dit jubileum, plant de VRT Bigband een ‘100 jaar Ella’ tournee met Sofie (Verbruggen), Sandrine (Van Handenhoven) en Stef Caers.

  14 maart 2020

 • Echt Antwaarps Teater

  Mijne gebuur heeft het zuur

  Nadine woonde naast haar ouders met haar man Harry, maar twee jaar geleden stierf Harry aan een hartstilstand. Nadine kon niet langer in het huis blijven waar alles haar aan Harry herinnerde. Nu, twee jaar later, komt ze haar ouders vertellen dat ze terug wil komen. Gust en Edith kunnen hun geluk niet op, tot ze horen dat Nadine een nieuwe vriend heeft.

  27 maart 2020

 • Figurentheater Vlinders & Co

  Kim, het zwarte kuikentje 2,5+

  Te midden van vele gele kuikentjes wordt een zwart kuikentje geboren. Het kuikentje is er onmiddellijk van overtuigd dat het uit een ander nest komt dan de rest. Het kuikentje gaat op zoek naar zijn ware 'zwarte' papa. Helaas zijn dat niet de honden, de poezen, de varkens…
Hoort het wel ergens bij? Bij de sluwe vos misschien, die zit lekkerbekkend gereed om het dolblije kuikentje te ontmoeten. 
Kan Kim wel een gezinnetje vinden?

  4 april 2020

 • Mooie liedjes duren soms wel lang! 20 jaar geleden stapten Nele Bauwens, Tine Embrechts en Lucas Van den Eynde voor het eerst samen het podium op met hun gloednieuwe programma JUKEBOX 2000, een verrassende keuze uit 100 in het oor- en oogspringende Nederlandstalige liedjes en melodietjes van de afgelopen 100 jaar uit Vlaanderen en Nederland. Alle kleuren en smaken passeerden de revue… Van Louis Neefs tot Marva, van Willeke Alberti tot Gorki of Clement Peerens over An Christy of John Terra. Het werd een heerlijke periode die meermaals verlengd werd omdat het publiek het interactieve systeem en de nostalgie van al die liedjes telkens opnieuw kon smaken.

  25 april 2020

 • Het Prethuis

  Brasschaatse Huisvrouwen

  Brasschaat is sinds enige tijd een vrouwenclubje rijker. 5 ‘vriendinnen’ (te situeren in hogere kringen) besluiten elke maand bij elkaar over de vloer te komen om te klinken op hun ‘oprechte’ vriendschap. Bedoeling is een inspirerend avondje uit waarbij de vrouw des huizes voor een meerwaarde moet zorgen in de vorm van een ‘interessante’ gast, passend bij hun stand weliswaar. De ene wil natuurlijk niet onderdoen voor de andere.

  8 mei 2020

 • Domineesdochter Angela Karsner groeide op in Oost-Duitsland. Haar tante uit West-Duitsland stuurde vaak cadeautjes op zoals een Levi's jeans en een plaat van The Beatles. Angela verlangde naar vrijheid, naar het westen. Toen de muur viel, besloot ze haar wetenschappelijke carrière los te laten en de politiek in te stappen. “Wie eenmaal in zijn leven zo positief verrast werd, denkt dat er veel mogelijk is”, zegt ze daarover. 

  15 mei 2020

 • Guess what: de beste Sixties muziekshow van de wereld is terug met een vernieuwde show!

  28 mei 2020

 • Steven Van Herreweghe

  De droom van Philo

  Het onwaarschijnlijke maar waar gebeurde verhaal van televisie In 1920 ploegt de 14-jarige boerenzoon Philo Farnsworth het patattenveld om en krijgt een ingeving waardoor hij de basis voor televisie legt. Hij gaat aan de slag en creëert zo één van de grootste uitvindingen van de 20ste eeuw. In 1971 sterft hij verbitterd en laat een uitvinding na waar hij helemaal niet fier op is.

  30 mei 2020

 • Hullep is een tragikomische, muzikale theatervoorstelling van Maaike Cafmeyer en Peter De Graef, geruggesteund door 3 muzikanten.

  5 juni 2019

Reserveren via 03 229 02 00 of de webshop

Schrijf me in op de nieuwsbrief

Ticket Ruilbox

Bied of vraag tickets aan op ons Ticket Ruilforum

Vzw Tempus De Route

Vzw Tempus De Route heeft als doel het organiseren van activiteiten met het oog op cultuurparticipatie, gemeenschapsvorming en cultuurspreiding. Wij organiseren in samenwerking met het gemeentebestuur een gevarieerd cultuuraanbod in gemeenschapscentrum De Route in Sint-Gillis-Waas.