Els Dottermans, Riet, Andrea Croonenberghs, Barbara Dex Als de rook om je hoofd is verdwenen

11 februari 2022

Vrouwen zingen Boudewijn de Groot

 

Boudewijn de Groot is zonder meer één van de grootste artiesten van de Lage Landen.

Na meer dan 50 jaar op de planken, is hij als één van de weinigen even populair voor als na de eeuwwisseling. Zijn repertoire is even uitgebreid als gevarieerd. Protestsongs, poëzie, verhalen, liefdesliedjes, beschouwingen, chansons … Weinigen weten het idee dat een lied een combinatie van muziek en tekst is, zo mooi tot een geheel te vormen als Boudewijn de Groot.

 

Elk op hun eigen manier en met de goedkeuring van de Meester zelf, vertolken vier zangeressen zijn werk vanaf 1965 tot nu. Vier unieke stemmen, vier unieke interpretaties. De vrouwen vertoeven bovendien in uitstekend gezelschap, want niemand minder dan Marcel (zoon van) de Groot begeleidt op gitaar en wie weet, misschien zingt hij ook wel mee.

 

Verwacht echter meer dan alleen de grote hits. De verrassende keuze en eigenzinnige invulling maken dit programma bijzonder en verheffen het boven louter een overzicht. Met de prachtige teksten van Boudewijn zelf, maar ook met die van Lennaert Nijgh, Herman Pieter de Boer en Freek de Jonge. Akoestische nummers, stevige nederpop en heerlijk rockende nummers wisselen elkaar af.

 

De zangeressen zingen samen en apart en laten u zo optimaal genieten van het prachtige oeuvre van Boudewijn de Groot.

 

Met: Els Dottermans (zang), Riet Muylaert (zang), Andrea Croonenberghs (zang), Barbara Dex (zang), Marcel de Groot (gitaar), Wouter Berlaen (bas), Toon Offeciers (piano), Bert Huysentruyt (drummer), + 5e muzikant

Praktisch

 • Tijdstip
  Vrijdag 11 februari 2022 om 20:00
 • Prijs
  ABO 23 euro - VVK 27 euro - KAS 29 euro
 • Locatie
  Gemeenschapscentrum De Route
 • Adres
  Stationstraat 201 te 9170 Sint-Gillis-Waas
 • Website
 • Tickets
  www.sint-gillis-waas.be/webshop

Reserveren via 03 229 02 00 of de webshop

Schrijf me in op de nieuwsbrief

Ticket Ruilbox

Bied of vraag tickets aan op ons Ticket Ruilforum

Vzw Tempus De Route

Vzw Tempus De Route heeft als doel het organiseren van activiteiten met het oog op cultuurparticipatie, gemeenschapsvorming en cultuurspreiding. Wij organiseren in samenwerking met het gemeentebestuur een gevarieerd cultuuraanbod in gemeenschapscentrum De Route in Sint-Gillis-Waas.