Tiny Legs Tim When blues and jazz got married

13 maart 2021

Een eerbetoon aan T-Bone Walker en de pioniers van de elektrische blues

1931 markeert een bijzonder moment in de ontwikkeling van de popmuziek zoals we die vandaag kennen. In dat jaar bedacht George Beauchamp de eerste elektrische gitaar met de welluidende naam the fry-pan. George kon op dat moment onmogelijk voorzien wat de impact zou zijn van zijn uitvinding.

Voordien werden akoestische blues veelal gebracht door soloartiesten of duo’s, maar met de opkomst van de elektrische gitaar kon deze in volume ook in competitie gaan met luidere instrumenten zoals blazers, drums, bas.

Eén van de grondleggers van de elektrische blues was de Texaan T-Bone Walker die eind jaren 30 elektrisch ging spelen, verhuisde naar California en daar met jazzmuzikanten een bluesband vormde.

Dit is een sleutelmoment in de muziekgeschiedenis en deze unieke, swingende combinatie van blues & jazz kreeg al snel veel aanhangers en inspireerde vele andere gitaristen zoals Chuck Berry, BB King en zelfs Jimi Hendrix.

‘When blues and jazz got married’ zet bluesmuzikant Tiny Legs Tim samen met een aantal toppers uit de Belgische jazzwereld. Met een doordachte selectie nummers van o.a. T-Bone Walker, Clarence ‘Gatemouth’ Brown, Lowell Fulson en BB King laten ze je kennis maken met het uitzonderlijk rijke aanbod aan ritmes, blazersarrangementen en zanglijnen die zo kenmerkend zijn voor deze periode van unieke verstrengeling tussen blues en jazz.

© Jeroen Hanselaer

Klassiekers als Stormy Monday en Everyday I have the blues worden afgewisseld met vergeten pareltjes en enkele dansbare meezingers.

Tiny Legs Tim legde de voorbij 10 jaar een indrukwekkend parcours af en groeide uit van een One Man Blues Band op zijn debuutplaat uit 2011 tot een 9-koppige band op zijn laatste album Elsewhere Bound. De samenwerking met jazzsaxofonist Tom Callens - die de arrangementen schreef voor Elsewhere Bound - krijgt nu dus een mooi vervolg en kan gezien worden als een eerbetoon aan de pioniers van de elektrische blues die 80 jaar na datum nog steeds tot de verbeelding spreken.

Met: Tiny Legs Tim (gitaar en zang), Filip Vandebril (contrabas), Frederik Van den Berghe (drum), Luk Vermeir (piano), Marc De Maeseneer (tenor), Tom Callens (bariton), Marie-Anne Standaert (trompet)

Praktisch

 • Tijdstip
  Zaterdag 13 maart 2021 om 20:00
 • Prijs
  ABO 11 euro - VVK 15 euro - KAS 17 euro
 • Locatie
  Gemeenschapscentrum De Route
 • Adres
  Stationstraat 201 te 9170 Sint-Gillis-Waas
 • Website
 • Tickets
  www.sint-gillis-waas.be/webshop

Reserveren via 03 229 02 00 of de webshop

Schrijf me in op de nieuwsbrief

Ticket Ruilbox

Bied of vraag tickets aan op ons Ticket Ruilforum

Vzw Tempus De Route

Vzw Tempus De Route heeft als doel het organiseren van activiteiten met het oog op cultuurparticipatie, gemeenschapsvorming en cultuurspreiding. Wij organiseren in samenwerking met het gemeentebestuur een gevarieerd cultuuraanbod in gemeenschapscentrum De Route in Sint-Gillis-Waas.