vzw Tempus De Route boven de doopvont

23/04/2014 23:09

Kort na de inhuldiging van het gemeenschapscentrum werd het gemeentelijk Tempuscomité opgericht (begin 2007) met als doel het cultureel aanbod in het gemeenschapscentrum te organiseren. Wat begon met 1 voorstelling per maand groeide de laatste jaren uit tot een stevig aanbod theater, muziek en comedy. De hele organisatie kon rekenen op veel vrijwillige handen die zowel de artiesten als het publiek een warm welkom gaven.
Daarnaast werd er in het kader van het cultuurbeleidsplan door de dienst Cultuur ook werk gemaakt van een scholenaanbod en familie- , jeugd- en filmvoorstellingen. Zo is het ondermeer de bedoeling om elk schoolgaand kind in Sint-Gillis-Waas, van de peuterklas tot en met het zesde leerjaar, minstens 1 keer in het schooljaar te laten proeven van cultuur.
Zeven jaar later stellen we vast dat al dat enthousiasme en harde werk zeer geapprecieerd wordt. Met meer dan 200 abonnees, 18 publieke voorstellingen, 16 schoolvoorstellingen en 9 filmvoorstellingen per seizoen is het cultureel aanbod in gemeenschapscentrum De Route niet meer weg te denken uit onze gemeente. Het gonst van de bedrijvigheid in het gemeenschapscentrum en dit ligt mee aan de basis van de oprichting van een vzw die de professionele culturele programmatie in het gemeenschapscentrum voor zijn rekening neemt.

Vzw Tempus De Route heeft als doel het organiseren van activiteiten met het oog op cultuurparticipatie, gemeenschapsvorming en cultuurspreiding. De oprichtingsvergadering vond plaats op 16 april 2014. De algemene vergadering bestaat momenteel uit 20 leden waarvan 11 leden afgevaardigd zijn vanuit de gemeenteraad: Wilbert Dhondt (CD&V), Kristine Apers (CD&V), Chantal Vergauwen (CD&V), Urbain Van Kemseke (CD&V), Maaike De Rudder (CD&V), Eric De Keyzer (CD&V), Eric Waterschoot (Vlaams Belang), Guido De Lille (NV-A), Greta Poppe (NV-A), Tom Ruts (GROEN) en Katja Daman (SP.a).
De overige 9 leden vertegenwoordigen de gebruikers en de filosofische en ideologische strekkingen: Jeannine Van de Vyvere, Walther Van Riet, Gino De Waele, Hugo Temmerman, Rudi Van Dorsselaere, Berlinde Van der Heyden, Christianne Maes, Betty Goven en Martina Poppe.

Volgende 9 leden zijn aangesteld als bestuurder: Wilbert Dhondt, Kristine Apers, Eric De Keyzer, Urbain Van Kemseke, Greta Poppe, Hugo Temmerman, Berlinde Van der Heyden, Jeannine Van de Vyvere en Rudi Van Dorsselaere.
Voorzitter: Wilbert Dhondt
Ondervoorzitter: Hugo Temmerman
Penningmeester: Jeannine Van de Vyvere
Verantwoordelijken voor de vrijwilligerswerking: Greta Poppe en Berlinde Van der Heyden

Reserveren via 03 229 02 00 of de webshop

Schrijf me in op de nieuwsbrief

Ticket Ruilbox

Bied of vraag tickets aan op ons Ticket Ruilforum

Vzw Tempus De Route

Vzw Tempus De Route heeft als doel het organiseren van activiteiten met het oog op cultuurparticipatie, gemeenschapsvorming en cultuurspreiding. Wij organiseren in samenwerking met het gemeentebestuur een gevarieerd cultuuraanbod in gemeenschapscentrum De Route in Sint-Gillis-Waas.